Ajax-cultheld Pantelic opvolger maffia-voorzitter Servië

23 maart 2021, 17:14

Een opvallende carrièreswitch voor Marko Pantelic. De voormalig aanvaller van Ajax, die in zijn Amsterdamse jaren uitgroeide tot cultheld, fungeert de komende tijd als interim-voorzitter van de Servische nationale bond. Pantelic neemt daarmee het stokje over van Slavisa Kokeza, die is ontslagen wegens vermeende banden met de Servische maffia.

De 42-jarige Pantelic werkte de laatste jaren al als vice-voorzitter van de Servische bond. Van een vaste aanstelling als voorzitter is echter nog geen sprake. De bond schrijft verkiezingen uit om een nieuwe bondsleider te vinden. Tot die tijd neemt Pantelic de taken over van Kozeka, die banden zou hebben met een maffiabaas. Hij staat onder arrest wegens drugshandel, moord en ontvoeringen.

Pantelic hing in 2013 zijn schoenen aan de wilgen als speler van Olympiakos Pireaus. De Griekse topclub nam hem in 2010 over van Ajax, waar hij slechts een seizoen speelde. In 25 Eredivisie-duels was de aanvaller liefst zestien keer trefzeker, wat hem een heldenstatus in Amsterdam opleverde. Nog altijd dragen Ajacieden hem een warm hart toe. De door Voetbal International uitgebrachte Pantelic Podcast behoort tot de best beluisterde podcasts van Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen