Ajax zegt contract Maarten Stekelenburg (38) formeel op

31 maart 2021, 16:44

Ajax heeft het contract van Maarten Stekelenburg formeel opgezegd, zo weet De Telegraaf woensdagmiddag te melden. De Amsterdamse club benadrukt met de 38-jarige doelman in gesprek te zijn over een nieuwe verbintenis.

Nederlandse clubs moeten voor 1 april aflopende contracten formeel opzeggen. Als zij dat niet doen, dan heeft de speler recht op een automatische verlenging van een jaar tegen dezelfde voorwaarden. Bovengenoemde krant schrijft dat het bij Ajax al jaren het beleid is dat iedereen met een aflopend contract een formele ontslagbrief krijgt.

Brian Brobbey en Oussama Idrissi hebben zodoende ook een brief ontvangen. Van Brobbey is het bekend dat hij zijn loopbaan vervolgt bij RB Leipzig. De veelbesproken spits heeft zich voor vier jaar verbonden aan de Duitse topclub. Idrissi wordt sinds de winter gehuurd van Sevilla en keert na dit seizoen terug bij de Zuid-Spaanse club.

Stekelenburg keerde afgelopen zomer terug bij Ajax. Hij werd gehaald als reserve-doelman, maar is door de dopingschorsing van André Onana op dit moment eerste keeper. Onlangs maakte de ervaren sluitpost zijn rentree in de Oranje-selectie. In de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije, Letland en Gibraltar kwam hij niet aan de bak.

Spelers Jong Ajax

Meerdere spelers van Jong Ajax hebben ook de formele ontslagbrief ontvangen. Het gaat om Anass Salah-Eddine, Enric Llansana, Neraysho Kasanwirjo, Quinten Timber en Daan Reiziger. Met Salah-Eddine, Llansana, Kasanwirjo en Timber is de club nog in gesprek over een nieuw contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen