Overmars bevestigt: Stekelenburg gaat contract verlengen bij Ajax

8 april 2021 – Maarten Stekelenburg (38) gaat zijn contract bij Ajax vrijwel zeker verlengen. De ervaren doelman heeft aangegeven dat hij zijn aflopende verbintenis wil verlengen en Marc Overmars kwam donderdagavond met het nieuws naar buiten dat het 'vrijwel zeker' rond is tussen Ajax en de sluitpost. Alleen het papierwerk moet nog in orde worden gemaakt en dan ligt hij tot en met de zomer van 2022 vast in de hoofdstad van Nederland.

Overmars bevestigt: Stekelenburg gaat contract verlengen bij Ajax

Dat zei Overmars voorafgaand aan het duel met AS Roma over Stekelenburg, die bij die wedstrijd ontbreekt vanwege een lichte blessure. Daarom verdedigt Kjell Scherpen in de kwartfinale van de Europa League het doel bij Ajax, maar normaliter is dat achter Andre Onana de ervaren Stekelenburg. "Officieel is het nog niet helemaal, maar ik verwacht dat het op korte termijn wel rondkomt, ja. Dat komt wel goed", bevestigde de directeur voetbalzaken het aankomende contractnieuws bij Ajax tegenover RTL 7.

Stekelenburg keerde afgelopen zomer terug bij Ajax. Hij werd gehaald als reserve-doelman, maar is door de dopingschorsing van Onana op dit moment eerste keeper. Onlangs maakte de ervaren sluitpost zijn rentree in de Oranje-selectie. In de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije, Letland en Gibraltar kwam hij overigens niet aan de bak.

Ajax

gerelateerd