'PSV hoorde nog géén geluiden dat Götze in zomer wil vertrekken'

14 april 2021, 07:28

PSV hoopt Mario Götze ook komend seizoen nog 'gewoon' te bewonderen in Eindhoven. Eerder deze week werd duidelijk dat er signalen zijn dat de Duitser na dit seizoen alweer wil verkassen bij de Eredivisie-club, maar de nummer twee van Nederland hoopt alsnog op een langer verblijf van de voormalig wereldkampioen, die sowieso nog tot 2022 vastligt.

'PSV heeft geen signalen dat Mario Götze al na één seizoen wil vertrekken', constateert Voetbal International. 'Navraag van VI leert dat er momenteel geen concrete interesse is voor de 28-jarige Duitser, die wel een clausule in zijn contract heeft staan.' Daarin staat dat hij voor een reeds vastgesteld bedrag kan vertrekken naar een club uit een grote(re) competitie.

Dat hij van zaakwaarnemer is geswicht, naar verluidt dezelfde man als die de vertegenwoordiger is van Liverpool-trainer Jürgen Klopp, is niet per se een teken aan de wand, constateert ook het Eindhovens Dagblad. 'De Eindhovense club sloot begin oktober een tweejarige verbintenis met de 63-voudig Duits international en deed dat bewust, om enige continuïteit te waarborgen.'

Lees ook'Götze wil PSV en Eredivisie al na één seizoen verlaten'

Ook het ED schrijft wél over de clausule in het contract. 'Er is na afloop van dit seizoen wel een evaluatiemoment en daarover is een aantal afspraken gemaakt. Als zich een club uit een van de grote Europese competities meldt, kan de 28-jarige Götze voor een stevig miljoenenbedrag vertrekken. Niet voor een appel en een ei en ook niet voor een ongelimiteerd bedrag, maar er is wel een (voor de buitenwereld onbekende) grens gesteld aan wat PSV voor hem kan vragen', weet het regionale dagblad.

PSV stuntte in oktober vorig jaar met het aantrekken van de transfervrije wereldkampioen Götze. Hoewel hij lang niet alle wedstrijden heeft kunnen spelen, is de positieve invloed van de Duitser op het spel van de Eindhovense club onmiskenbaar. In vijftien Eredivisie-wedstrijden was Götze goed voor vijf doelpunten en vier assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen