Van den Brom verspeelt zege en plek twee bij Antwerp

17 april 2021 – KRC Genk begint binnenkort met een zuur gevoel aan de kampioensgroep van de Jupiler Pro League. De manschappen van trainer John van den Brom leken op bezoek bij Royal Antwerp op weg naar een belangrijke overwinning, maar gaven een 0-2 voorsprong uit handen. In extremis pakte de gastheer drie punten en zodoende houdt Antwerp de tweede plaats stevig in handen.

Van den Brom verspeelt zege en plek twee bij Antwerp

Van den Brom had ex-Heraclied Cyriel Dessers in eerste instantie niet nodig in Antwerpen. Doelpuntenmachine Paul Onuachu verscheen wel aan de aftrap en hij leek Genk naar een driepunter te schieten. De topschutter maakte er halverwege de eerste helft 0-1 van en zorgde halverwege het tweede bedrijf vanaf de strafschopstip voor een tweede treffer voor de bezoekers.

Genk leek zodoende de tweede plek over te nemen van Antwerp, maar niets bleek minder waar. Vlak na de 0-2 maakte Didier Lamkel Zé het treffen weer spannend namens Antwerp. In de blessuretijd ging het vervolgens helemaal mis voor Van den Brom. Dieumerci Mbokani werkte de gelijkmaker binnen en tot overmaat van ramp verzorgde Dylan Batubinsika ook nog de 3-2.

Antwerp heeft door de ontsnapping als nummer twee vier punten meer dan nummer drie Genk. Koploper Club Brugge heeft liefst zeventien punten meer dan de Antwerpenaren en mag morgen nog de laatste speelronde afwerken. RSC Anderlecht lijkt de vierde deelnemer aan play-off I te worden. KV Oostende maakt echter ook nog een minimale kans.

Eredivisie

gerelateerd