Onana gooit deur niet dicht: "Rvc wil deal binnen één dag"

19 april 2021 – Marc Overmars maakte zondag in aanloop naar de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse (2-1) bekend dat de onderhandelingen met André Onana over een verlenging van zijn contract zijn stopgezet. De 25-jarige doelman uit Kameroen staat er volgens zaakwaarnemer Albert Botines echter nog altijd voor open om zijn in medio 2022 aflopende verbintenis te verlengen.

Onana gooit deur niet dicht: "Rvc wil deal binnen één dag"

De directeur voetbalzaken van Ajax kwam zondag met het slechte nieuws. "We komen er niet uit en we gestopt met de onderhandelingen", gaf hij aan voor de camera van ESPN. "Een transfervrij vertrek? Dat zou kunnen. Misschien probeert hij in juli een transfer te maken. Het is jammer dat we er niet zijn uitgekomen."

De belangenbehartiger heeft kennisgenomen van de uitlatingen van Overmars. "Marc begrijpt de situatie, maar de rvc pusht om snel een deal te sluiten, wil dat binnen één dag", aldus Botines tegenover De Telegraaf. Ajax heeft Onana het voorstel gedaan om zijn contract tot de zomer van 2024 te verlengen. Onana wil zich minder lang aan de Amsterdamse club binden.

"Er zijn wat verschillen van mening, geen grote. Marc doet het goed", vervolgt Botines, die een aantal suggesties heeft gedaan om de deal alsnog te beklinken. De rvc wil echter direct een antwoord en dan is het voor Onana en Botines op dit moment een 'nee'. "Wij zijn bereid verder te praten. En als dat niet gebeurt, zien we wel waar de toekomst van André ligt en wanneer."

Onana speelde op 31 januari zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Door een dopingschorsing mag hij een jaar niet in actie komen. De club, speler en zaakwaarnemer hopen dat de straf nog wordt verlaagd. "Ajax en wij zijn bezig om naar het CAS te gaan. En de zaak dient waarschijnlijk eind mei."

Ajax

gerelateerd