Officieel: Heerenveen haalt met De Haan opvolger Hamstra binnen

21 april 2021 – SC Heerenveen heeft Ferry de Haan (48) aangesteld als de nieuwe technisch manager voor de komende jaren. De bestuurder komt over van Excelsior, waar hij na 21 jaar in dienst te zijn geweest vertrok. De voormalig profvoetballer kan worden gezien als de opvolger van de naar Ajax vertrokken Gerry Hamstra en tekent een contract voor drie seizoenen in het Abe Lenstra Stadion.

Officieel: Heerenveen haalt met De Haan opvolger Hamstra binnen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Vrijwel direct kwam Ferry in beeld", stelt algemeen directeur Cees Roozemond, die met De Haan gaat samenwerken. "Bij Excelsior heeft hij aangetoond dat je met een goed en gedegen plan uitstekend kunt presteren. Wij zijn ervan overtuigd dat we met Ferry de juiste persoon voor de technische organisatie en dus ook de jeugdopleiding binnenhalen."

Als voetballer stond De Haan onder contract bij Excelsior en Feyenoord, de club die hem enkele jaren geleden ook wilde oppikken. Toen besloot hij om de Kralingers, bij wie hij met zijn spelersloopbaan erbij 21 jaar onder contract heeft gestaan, trouw te blijven, omdat ze net uit de Eredivisie waren gedegradeerd. Ditmaal ging hij dus wel in op de interesse vanuit Friesland.

"Heerenveen is een prachtige traditieclub met een rijke historie. Ik zie het als een mooie kans om hier aan de slag te gaan. De komende tijd gaan we invulling geven aan het technische beleid voor de komende jaren. Ik kijk er enorm naar uit om te beginnen", aldus De Haan over zijn nieuwe stap. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd