Eredivisie-elftal Cambuur krijgt met verlenging Schouten vorm

21 april 2021 – Aanvoerder Erik Schouten gaat met SC Cambuur mee de Eredivisie in. De captain van de Leeuwarders had een aflopende verbintenis in Leeuwarden, maar is een nieuwe overeenkomst voor één seizoen overeengekomen en ligt derhalve vast tot en met de zomer van 2022.

Eredivisie-elftal Cambuur krijgt met verlenging Schouten vorm

Daarmee krijgt het elftal voor het volgende seizoen steeds meer contouren. Ook de verbintenissen van onder anderen Robin Maulun, Alex Bangura, Mees Hoedemakers, Michael Breij, Issa Kallon, Calvin Mac-Intosch en Jamie Jacobs werden al verlengd tot en met het einde van volgend jaar zomer. Wat er met clubtopscorer Robert Mühren, die momenteel van Zulte-Waregem gehuurd wordt, gebeurt, wordt pas na dit seizoen bekend.

"Iedereen weet wat de kwaliteiten van Erik zijn en hoe groot zijn rol is geweest in de afgelopen twee seizoenen", zei technisch directeur Foeke Booy over de contractverlenging. "Als voetballer past hij bij onze manier van spelen en als mens bij waar we als club voor staan en hoe we met elkaar omgaan. Van twijfel om te verlengen was bij ons dan ook geen enkele sprake en gelukkig bij Erik ook niet."

Schouten kwam in 2019 transfervrij over van FC Volendam naar Leeuwarden. Hij had tot dat moment zijn hele loopbaan gevoetbald voor Het Andere Oranje, maar werd door Henk de Jong als een van de belangrijkste pijlers gezien voor de nieuwe ploeg. Niet gek: dit seizoen ging SC Cambuur viermaal onderuit, maar in drie wedstrijden was Schouten afwezig.

Eredivisie

gerelateerd