Succescoach De Jong gaat contract verlengen bij SC Cambuur

26 april 2021 – SC Cambuur gaat het contract van de succesvolle hoofdtrainer Henk de Jong (56) op korte termijn verlengen. De oefenmeester promoveerde als kampioen naar de Eredivisie met de Leeuwarders en krijgt daarvoor op korte termijn vermoedelijk de beloning in de vorm van een nieuwe verbintenis. 

Succescoach De Jong gaat contract verlengen bij SC Cambuur

Dat vertelt De Jong tegenover de Leeuwarder Courant over zijn eigen toekomst. "We zijn bezig mijn contract te verlengen. Ik denk met twee jaar, met een optie voor nog een extra jaar", zei de coach, die twee jaar geleden terugkeerde in Leeuwarden. Vorig seizoen stond hij op promoveren, maar werd het seizoen stilgelegd vanwege het coronavirus. Inmiddels is dit seizoen promotie alsnog officieel geworden voor SC Cambuur.

Het is de tweede keer dat De Jong promoveert met SC Cambuur: in 2014 nam hij het stokje over als hoofdcoach en promoveerde onverwachts naar de Eredivisie. Daar stapte hij uiteindelijk voortijdig op, omdat hij dacht de club daarmee dacht te helpen in de strijd om handhaving. Bij De Graafschap promoveerde hij ook naar het hoogste niveau, maar degradeerde een jaar later ook weer. 

"Kampioenschap terecht"
In dezelfde krant ging Johan Abma, Mister Cambuur, in op het kampioenschap van de Leeuwarders. "Ik gun het de club het succes natuurlijk sowieso, het kampioenschap is terecht. Vorig jaar deed de ploeg het al goed en juist daarom des te knapper om dat nog een keer te doen. Ze hebben het fantastisch opgepakt", stelt Abma. "Het was een prima ploeg, met veel meer dan alleen een knappe spits in Robert Mühren; dit succes is een collectieve prestatie."

Eredivisie

gerelateerd