'Labyad gaat ondanks doorlopend contract vertrekken bij Ajax'

27 april 2021, 09:55

Het heeft er alle schijn van dat Zakaria Labyad bezig is aan zijn laatste maanden als speler van Ajax. De aanvallende middenvelder heeft nog een verbintenis tot 2022 in Amsterdam, maar heeft zijn zinnen gezet op een transfer. Dat weet Ajax Showtime.

Volgens dat medium wil Labyad zelf graag vertrekken bij Ajax. De club staat daar zeker niet onwelwillend tegenover en is bereid om mee te werken aan een transfer. Op die manier kan Ajax bovendien nog geld voor hem ontvangen, iets wat niet meer kan als Labyad in 2022 gratis de deur zou uitlopen.

Labyad speelt sinds het seizoen 2018/2019 bij Ajax, dat hem toen kocht van FC Utrecht. Ondanks dat hij dit seizoen geen hoofdrolspeler was in de ploeg, kwam hij dit voetbaljaar toch al tot 27 optredens. Hij kwam daarin tot acht doelpunten en vijf assists. Labyad maakte vooral voor de winterstop speelminuten en weet dat zijn perspectief eigenlijk steeds kleiner is geworden. De laatste weken komt hij nog maar sporadisch in actie voor Ajax.

De Marokkaan is statistisch gezien wel bezig aan zijn beste seizoen in Amsterdam. In de Eredivisie scoorde hij dit seizoen vijf keer, terwijl hij in de vorige twee seizoenen niet verder kwam dan één treffer per voetbaljaar. Dat had overigens ook te maken met blessureleed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen