'Pröpper-deal heeft gevolgen voor PSV-middenvelders'

28 april 2021, 08:10

Davy Pröpper (29) verscheen dinsdag zeer serieus op de radar van PSV. De middenvelder van Brighton & Hove Albion moet voor zo'n tien miljoen euro naar Eindhoven komen in de komende zomer. Als het daadwerkelijk tot een overgang komt, dan kan dat ook weleens gevolgen hebben voor de huidige middenvelders uit het elftal van Roger Schmidt.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad althans over de interesse in Pröpper, die in 2017 naar de Premier League-club vertrok voor een bedrag van bijna vijftien miljoen euro. Als Pröpper na vier seizoenen naar PSV terugkeert, betekent dat normaliter het einde van huurling Adrian Fein ('Tot nu toe is zijn huurperiode uiterst teleurstellend verlopen') én Érick Gutiérrez. Simpelweg omdat het middenveld anders overbevolkt wordt en Schmidt maar met twee controleurs speelt.

'Zijn kwaliteiten worden wel onderkend, maar 'Guti' heeft in drie jaar in Eindhoven nooit gedurende een langere periode een onuitwisbare indruk kunnen achterlaten', weet het ED, dat verwacht dat PSV nog enkele miljoenen aan hem kan overhouden, omdat hij nog altijd interntional van Mexico is en graag in Europa zou willen blijven. Dit seizoen stond hij vrijwel volledig langs de kant met twee zware blessures. 

Lees ook: 'PSV hoort vraagprijs: Pröpper bovenaan lijstje'

Met Olivier Boscagli, Ibrahim Sangaré én Pablo Rosario zijn er sowieso nog drie sterkhouders over voor de twee controleursplekken, maar de verwachting is dat laatstgenoemde misschien wel vertrekt. 'Alom wordt aangenomen dat Rosario een stap zou kunnen maken in de komende zomer', schrijft de krant over de man die afgelopen weekend tegen FC Groningen voor het eerst gepasseerd werd. Volgens Schmidt kreeg Rosario echter rust. Maar als Pröpper definitief terugkeert, zal dat dus wel gevolgen hebben voor de overige middenvelders van PSV.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen