PSV strikt voormalig assistent als opvolger Van Nistelrooij

29 april 2021, 11:03

Jürgen Dirkx wordt de opvolger van Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer van PSV Onder-18, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden. De 45-jarige oefenmeester keerde begin dit jaar als individueel trainer terug bij de Eindhovense club. De samenwerking is beide partijen zo goed bevallen dat Dirkx weer een belangrijke rol krijgt in de jeugdopleiding.

Dirkx heeft een groot deel van zijn voetballeven doorgebracht bij PSV. Eerst als jeugdspeler, vervolgens in het seizoen 1994/95 en tussen 1998 en 2003 als lid van de eerste selectie. Als trainer was hij als assistent werkzaam bij verschillende jeugdteams en in het seizoen 2018/19 als rechterhand van Mark van Bommel.

Van Bommel is de voorbije dagen in verband gebracht met een overgang naar VfL Wolfsburg. De zittende trainer wordt gelinkt aan een overstap naar Bayer Leverkusen en Eintracht Frankfurt. RB Leipzig werd ook genoemd als potentiële bestemming voor Glasner, maar die club maakte donderdag bekend dat [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/383844/leipzig-handelt-snel-en-heeft-opvolger-nagelsmann-binnen/,_blank,Jesse Marsch] komende zomer het stokje overneemt van Julian Nagelsmann.

Mocht Van Bommel daadwerkelijk aan de slag gaan bij Wolfsburg, dan zal Dirkx dezelfde weg niet bewandelen. Naar verwachting wordt de nieuwe trainer van PSV Onder-18 volgend seizoen geassisteerd door twee bekende namen: Stijn Schaars en Wilfred Bouma. Van Nistelrooij, die bij het team vertrekt, is volgend seizoen trainer van Jong PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen