Van den Brom: "Nooit het gevoel gekregen dat ik werd ontslagen"

30 april 2021, 09:44

John van den Brom heeft een turbulent seizoen achter de rug bij KRC Genk. De Nederlandse hoofdtrainer maakte na een hoop ophef in november 2020 de overstap van FC Utrecht naarKRC Genk. Afgelopen zondag pakte hij na een wisselvallig eerste seizoen zijn eerste prijs in België, de Croky Cup. In een uitgebreid interview blikt de voormalig Utrecht-trainer terug op zijn eerste seizoen bij de Belgen.

Van den Brom doorbrak met de bekerwinst een negatieve reeks van verloren bekerfinales en dat voelde als een flinke opluchting bij de trainer. "Eindelijk is het zover", begint de trainer in het interview met De Telegraaf. "Als speler van Vitesse heb ik de finale verloren en twee keer als trainer van AZ. En vorig seizoen mochten we hem met FC Utrecht niet spelen. Deze winst gaf een enorme ontlading. Voor de club, maar ook voor mij."

Helaas mocht de trainer de overwinning niet vieren met de supporters van de club. Daar baalde hij wel van. "Het is wel gek dat je een prijs pakt en het zonder supporters moet vieren", licht de trainer toe. "We waren pas na de avondklok terug in Genk en hebben geen supporter gezien, maar we hebben begrepen dat er eerder in de avond wel een mooie feeststemming in de stad was."

Toch was er niet altijd een feeststemming in Genk, er werd volgens de pers zelfs even getwijfeld aan de positie van Van den Brom. Van die druk heeft de Amersfoorter zelf weinig last gehad. "Er is volop gespeculeerd in de pers, maar bij de mensen met wie ik dagelijks werk heb ik nooit het gevoel gekregen dat het snel afgelopen kon zijn." Alles wijst erop dat de trainer voor nu kan blijven zitten en de toekomst is veelbelovend volgens Van den Brom. "We hebben heel veel talent. Als de club het team op peil houdt en een aantal versterkingen binnenhaalt willen we volgend jaar meespelen voor de titel."

Voor nu zal de focus echter gaan naar de race om plek twee. Op die plek staat momenteel Royal Antwerp, maar met een gat van slechts vier punten is alles nog mogelijk volgens de trainer. "De tweede plek, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League, is een reëel doel. We hebben daarvoor alles in eigen hand." Van den Brom en co beginnen dit weekend aan de Belgische play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen