Ten Hag verlengt contract bij Ajax tot zomer 2023

30 april 2021, 11:16   Bijgewerkt: 24 mei 2021, 19:37

Erik ten Hag heeft zijn contract bij Ajax met een jaar verlengd, zo bevestigt de club op de eigen kanalen. De 51-jarige oefenmeester had nog een doorlopend contract tot 2022, maar blijft nu definitief langer in Amsterdam. Onder meer Tottenham Hotspur toonde de afgelopen weken interesse in de succescoach, die de voorkeur geeft aan een verlengd verblijf bij Ajax.

Ten Hag staat sinds januari 2018 aan het roer bij Ajax. In zijn eerste seizoen eindigde hij nog op de tweede plaats achter landskampioen PSV, daarna begon de Amsterdamse trein op stoom te geraken. Zo loodste hij zijn ploeg in 2019 naar de landstitel, KNVB bekerwinst en de halve finale van de Champions League, waarin Tottenham Hotspur uiteindelijk te sterk was.

Ook dit seizoen is Ajax onder zijn leiding aan een succesvolle campagne bezig. Zo versloeg hij Vitesse met 1-2 in de bekerfinale en heeft hij dit weekend aan een gelijkspel tegen FC Emmen genoeg om de landstitel officieel te vieren. In de Europa League bereikte hij de kwartfinale. Na zeges op LOSC Lille en Young Boys was het Italiaanse AS Roma uiteindelijk te sterk.

De naam van Ten Hag, die nationaal en internationaal al jaren aan de weg timmert, viel deze weken veelvuldig bij Europese topclubs. Zo stond hij naar verluidt op het lijstje van onder meer Bayern München, RB Leipzig en Tottenham Hotspur. Die laatste club hoopte hem komende zomer te halen als vervanger van de ontslagen José Mourinho, maar Ten Hag verbindt zijn toekomst aan Amsterdam.

Ten Hag speelde zelf bij FC Twente, De Graafschap, RKC Waalwijk en FC Utrecht, waarna hij zich volledig stortte op het trainersvak. Als assistent bij FC Twente en PSV verdiende hij zijn eerste klus als hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles. Later stond hij aan het roer bij Bayern München II en FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen