PSV geeft vertrokken VVD's fractievoorzitter Dijkhoff een functie

6 mei 2021 – PSV heeft voormalig VVD's fractievoorzitter Klaas Dijkhoff (40) benoemd lid van de Raad van Commissarissen. De afgetreden politicus neemt de plek over van Jan Albers en gaat in de komende jaren de directie van de club controleren in het toezichthoudende orgaan. Robert van der Wallen schuift door als president-commissaris binnen dat orgaan.

PSV geeft vertrokken VVD's fractievoorzitter Dijkhoff een functie

Dat heeft PSV bekend gemaakt. "Ik ben vereerd om me als commissaris voor m'n club te mogen inzetten", reageert Dijkhoff op de clubsite op zijn aanstelling. "Als menneke was al snel duidelijk dat mijn talent niet in m'n benen zit. Toen heb ik mijn voetbaldromen verlegd van het veld naar de bestuurskamer. Ook aan de vergadertafels moet als team gepresteerd worden om de kans op succes binnen de lijnen te vergroten en ons clubgevoel en de supporters in ere te houden."

Van der Wallen neemt dus de functie over van de vertrokken Albers en de plek die daardoor ontstond, wordt ingevuld door de voormalig VVD'er. Van der Wallen is blij met de versterking van de RvC. "Klaas behoeft eigenlijk geen introductie, maar zijn hart voor PSV, zijn ervaringen in de complexe politieke wereld en vooral zijn kracht om altijd dicht bij zichzelf te blijven, passen perfect bij de kernwaarden van PSV", licht hij toe.

Dijkhoff werkt daarbij samen met Robert van der Wallen, Ton van Veen, Ingrid Wolf en Hans van Breukelen: de andere leden van de RvC van de Eindhovenaren. Voor de aanstelling van Dijkhoff is goedkeuring gekomen van de Vereniging PSV en het Stichtingsbestuur, die bestaat uit bestaande uit Wim van der Leegte, Louis Deterink, Jan Mengelers, Harry Hendriks en Eric van Schagen.

PSV

gerelateerd