Man United-eigenaar Glazer wil in gesprek met boze fans

7 mei 2021 – Manchester United-eigenaar Joel Glazer is van plan met supporters van de club het gesprek aan te gaan. Dat kondigde hij aan in een open brief die op de website van de club te lezen is. Het is een poging de band met de supporters te herstellen, nadat de onvrede onder hen afgelopen weekend tot een bestorming van het stadion leidde.

Man United-eigenaar Glazer wil in gesprek met boze fans

Met de brief reageerde Glazer namens zijn familie, die samen eigenaar zijn van de club, op de gebeurtenissen van afgelopen weekend. De Amerikanen stonden onder supporters al langer onder druk, maar met de betrokkenheid van de club bij de Super League barstte de bom. Verschillende protesten volgden, waarbij uiteindelijk afgelopen zondag Old Trafford werd bestormd en de wedstrijd tegen Liverpool hierdoor niet door kon gaan

Glazer wilde in de brief onder meer duidelijk maken dat hij en zijn familie veel om de club geven, de verantwoordelijkheid voelen om de toekomst van de club te beschermen en tegelijkertijd de waarden en tradities te beschermen. 'Een van de duidelijkste lessen van de afgelopen weken is geweest dat wij beter moeten luisteren', schreef hij. Om die reden wil Glazer het gesprek aangaan met supporters.

Daarnaast ging hij in op enkele andere kritiekpunten van de supporters. Zo kondigde hij onder meer aan dat er geïnvesteerd zal worden in de faciliteiten van de club. Ook bood hij zijn excuses aan voor de betrokkenheid bij de oprichting van de Super League en het feit dat de supporters hierbij niet zijn gehoord.

Premier League

gerelateerd