'Neymar heeft opmerkelijke ontsnappingsclausule in contract'

10 mei 2021 – Neymar zette zaterdagmiddag na maandenlange speculaties zijn krabbel onder een nieuw contract bij Paris Saint-Germain, dat hem de komende vier jaar aan de Franse grootmacht bindt. De 29-jarige Braziliaan lijkt na het uitlekken van contractdetails echter niet tot het einde van zijn loopbaan in de Ligue 1 te blijven.

'Neymar heeft opmerkelijke ontsnappingsclausule in contract'

Neymar liet namelijk een zogenaamde 'pensioensclausule' opnemen in zijn contract. De Braziliaan heeft een optie om zijn contract met nog eens twaalf maanden te verlengen, waarna PSG hem op 34-jarige leeftijd transfervrij zou laten terugkeren naar geboorteland Brazilië. Neymar zou volgens Mundo Deportivo namelijk dolgraag willen terugkeren naar grote liefde Santos, waar hij doorbrak.

Neymar debuteerde op zeventienjarige leeftijd bij Santos, waar hij in vier jaar uitgroeide tot een van de beste spelers van zijn land. In 103 wedstrijden was hij liefst 54 keer trefzeker. In 2011 verdiende hij een transfer naar FC Barcelona, waar hij jarenlang een droomvoorhoede voerde met Lionel Messi en Luis Suárez. De Braziliaan verkaste in 2017 voor een recordbedrag van 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain.

Overigens kan Paris Saint-Germain na de verlenging van Neymar nog niet met een gerust gevoel toeleven nar komend seizoen, want Kylian Mbappé overweegt nog altijd te vertrekken. Diverse Spaanse media weten dat onder meer Real Madrid geïnteresseerd is in zijn diensten. Het contract van de Fransman loopt tot eind 2022, waardoor PSG komende zomer een knoop moet doorhakken over zijn toekomst.

Ligue 1

gerelateerd