Ajax verlengt aflopend contract Stekelenburg (38)

12 mei 2021 – Maarten Stekelenburg blijft bij Ajax. De 38-jarige doelman heeft zijn aflopende contract bij de Amsterdamse club verlengd. Hierdoor ligt Stekelenburg tot de zomer van 2022 vast in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax verlengt aflopend contract Stekelenburg (38)

Het lag al in de lijn der verwachting dat Stekelenburg en Ajax de samenwerking zouden verlengen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars vertelde een maand geleden, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen AS Roma in de Europa League, dat hij verwachtte dat het zou rondkomen. Stekelenburg zelf bevestigde na het behalen van de titel dat hij er zo goed als uit was met Ajax.

Stekelenburg keerde afgelopen zomer na buitenlandse avonturen bij AS Roma, Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton op transfervrije basis terug bij Ajax. De 58-voudig international, die iets minder dan negentien jaar geleden zijn debuut voor de Amsterdamse club maakte, werd gehaald als reservedoelman. Door de dopingschorsing van André Onana was Stekelenburg de laatste maanden de eerste keuze onder de lat.

Het leidde ertoe dat Stekelenburg weer werd uitgenodigd voor het Nederlandse elftal. Afgaande op de uitspraken die bondscoach Frank de Boer afgelopen weekend deed, is de kans groot dat de routinier deel zal uitmaken van de EK-selectie van Oranje. Stekelenburg lijkt de voorkeur te krijgen boven Feyenoord-doelman Justin Bijlow. Samen met Jasper Cillessen (Valencia) en Tim Krul (Norwich City) zal hij het keepersgilde vormen.

In Amsterdam krijgt Stekelenburg volgend seizoen in elk geval concurrentie van Remko Pasveer, de 37-jarige generatiegenoot die overkomt van Vitesse. Onana is vanwege zijn dopingschorsing pas in februari volgend jaar weer beschikbaar voor Ajax, terwijl Kjell Scherpen mogelijk wordt verhuurd.

Ajax

gerelateerd