Spotify-oprichter Daniel Ek bevestigt afgewezen bod op Arsenal

15 mei 2021 – Daniel Ek wordt vooralsnog niet de nieuwe eigenaar van Arsenal. De oprichter en CEO van muziekstreamingservice Spotify heeft laten weten dat de Engelse grootmacht zijn bod om de club over te nemen heeft afgewezen. Dat betekent dat Arsenal voorlopig nog in handen blijft van de fel bekritiseerde familie Kroenke uit de Verenigde Staten.

Spotify-oprichter Daniel Ek bevestigt afgewezen bod op Arsenal

De familie Kroenke ligt zwaar onder vuur bij Arsenal vanwege de intentie om deel te nemen aan de nieuwe Super League. Daarop wilden de fans van The Gunners dat de club door de Amerikanen werd verkocht. De Zweedse multimiljardair EK heeft via Twitter laten weten hij een bod heeft neergelegd, maar dat de club heeft aangegeven dat geld niet nodig te hebben.

Waar Engelse media nog meldden dat er geen bod was gedaan, geeft Ek te kennen dat hij wel degelijk in contact is geweest met Josh Kroenke. Dat is de zoon van de 73-jarige eigenaar Stan Kroenke. Hij ligt overigens niet alleen onder vuur door de Super League. Ook de teleurstellende prestaties van de laatste jaren zorgen voor veel ontevredenheid onder de aanhang.

Ek is al zijn hele leven lang groot fan van Arsenal en heeft ook laten weten dat zijn interesse blijft. Mocht de familie Kroenke alsnog beslissen om over te gaan tot verkoop van de aandelen, dan is hij opnieuw in de markt. Naar verluidt wil Ek clublegendes Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Patrick Vieira dan betrekken bij de Londenaren.

Premier League

gerelateerd