'AZ betaalt miljoenen voor Pavlidis en wil Kadioglu huren'

24 mei 2021, 14:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vangelis Pavlidis is hard op weg naar AZ, zo meldt het Griekse Sport24. De 22-jarige spits was dit seizoen een van de lichtpuntjes bij Willem II, dat tot de laatste speeldag van de Eredivisie moest vrezen voor degradatie. AZ heeft zijn ontwikkeling nadrukkelijk gevolgd en wil de Griek belonen voor zijn stormachtige ontwikkeling.

De Alkmaarders zouden zelfs bereid zijn drie miljoen euro te betalen voor Pavlidis, die de concurrentiestrijd moet aangaan met Myron Boadu. Pavlidis kan echter ook als aanvallende middenvelder uit de voeten. Dit seizoen was hij goed voor veertien treffers en bereidde hij bovendien vijf treffers voor. Daarmee had hij een aanzienlijk aandeel in de rechtstreekse handhaving van zijn ploeg. Met een wondersolo bezorgde hij Willem II op de slotdag tegen Fortuna Sittard drie cruciale punten. 

Omdat het contract van Pavlidis nog tot volgend jaar zomer loopt, moet Willem II hem verkopen om nog een transfersom te vangen. De spits uit Thessaloniki werd in januari 2019 opgepikt bij 2. Bundesliga-club VfL Bochum. Een half jaar later strikte Willem II de aanvaller definitief.

Met Pavlidis zou AZ zich verzekeren van een extra international. De Griek speelde in totaal twaalf interlands voor zijn land, waarin hij driemaal trefzeker was. In de punt van de aanval concurreert hij met Georgios Giakoumakis. Bij AZ zou Pavlidis een landgenoot treffen: het hart van de defensie wordt bewaakt door verdediger Pantelis Hatzidiakos.

Volgens het Turkse Fanatik staat ook Ferdi Kadioglu op de verlanglijst van de Alkmaarders. De jonge middenvelder zou op huurbasis moeten worden overgenomen van Fenerbahce, waar de jeugdinternational tot volgend jaar zomer onder contract staat. Kadioglu verdiende al op jonge leeftijd een transfer van NEC naar de Turkse topclub.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen