Botman ziet kampioenstrainer Galtier vertrekken bij Lille

25 mei 2021, 19:54

Groot nieuws uit de Franse competitie, waar Christophe Galtier enkele dagen na het grootste succes van zijn trainersloopbaan zijn vertrek heeft aangekondigd. De trainer van Lille geeft er de brui aan nadat de club kampioen is geworden van de Ligue 1.

De 54-jarige coach had nog een contract tot 2022, maar heeft besloten om die verbintenis niet uit te dienen. "Dit is het beste moment om de club te verlaten", geeft hij aan in een groot interview met L'Équipe. "Ik vind dat het een goed moment is om te vertrekken. Ik heb hier vier jaar gewerkt en dat is lang genoeg voor een trainer."

Over belangstelling zal de 54-jarige trainer niet te klagen hebben. De trainer staat er namelijk geweldig op nadat hij afgelopen weekend met Lille kampioen werd in Frankrijk. Een razend knappe prestatie gezien het sterke deelnemersveld in Frankrijk. Naar verluidt zouden onder meer Napoli, OGC Nice en Olympique Lyon interesse hebben in de trainer. Galtier is ook voor Italiaanse clubs namelijk een goede kandidaat vanwege het feit dat hij goed Italiaans spreekt.

Galtier begon in 2017 bij Lille en slaagde er toen ternauwernood in om degradatie te voorkomen. Het seizoen daarna werd Lille knap tweede en dat zorgde voor lovende kritieken in Frankrijk. Vorig seizoen eindigde de ploeg in de subtop, terwijl dit seizoen dus de hoogste trede van het ereschavot werd betreden. Het vertrek van Galtier betekent uiteraard ook dat Sven Botman met een nieuwe coach zal gaan werken bij Les Dogues.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen