Ouwejan verlengt contract en gaat meteen weer weg bij AZ

1 juni 2021, 17:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Thomas Ouwejan is ook komend seizoen niet te bewonderen in het shirt van AZ. De linksback werd door de Alkmaarders afgelopen voetbaljaar al gestald bij Udinese en gaat nu op huurbasis naar Schalke 04.

Dat is niet het enige nieuws wat betreft Ouwejan, aangezien AZ ook meldt dat zijn contract met een jaar is verlengd. Dat betekent dat Ouwejan tot 2024 op de loonlijst staat in Alkmaar. De verhuur vaan Schalke 04 kan opvallend worden genoemd, aangezien eerste linksback Owen Wijndal nadrukkelijk in verband wordt gebracht met een transfer. Kennelijk rekent AZ erop dat de international zal blijven.

Ouwejan is een kind van de opleiding van AZ. Al sinds 2007 maakt hij deel uit van de Alkmaarse club. In december 2015 debuteerde hij in het eerste elftal van AZ, waarvoor hij uiteindelijk 110 duels speelde. Uiteindelijk verloor hij de concurrentiestrijd van Wijndal en wilde hij graag elders aan de bak. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor Udinese. In dienst van de Serie A-club speelde de back vijftien duels.

Komend seizoen is Ouwejan te zien in de 2. Bundesliga, omdat Schalke is gedegradeerd naar het tweede niveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen