'Ook FC Twente wil carrière Huntelaar verlengen'

9 juni 2021 – Klaas-Jan Huntelaar heeft voldoende opties om zijn loopbaan met nog een jaar te verlengen. De 37-jarige aanvaller maakte afgelopen winter de overstap naar oude liefde Schalke 04, maar hij kon degradatie met de Traditionsverein niet voorkomen. De Duitse club besloot zijn contract daarom niet te verlengen.

'Ook FC Twente wil carrière Huntelaar verlengen'

Volgens RTV Oost volgt sindsdien ook FC Twente zijn situatie met bovengemiddelde interesse. De Tukkers zaten volgens het medium onlangs al om de tafel met de ervaren spits, die nog niet weet waar zijn toekomst ligt. In een eerder stadium werd de voormalig aanvaller van het Nederlands elftal al in verband gebracht met SC Heerenveen en De Graafschap, waar hij in de jeugdopleiding speelde.

Het Duitse avontuur van Huntelaar liep uit op een deceptie. Schalke 04 degradeerde kansloos uit de Bundesliga en Huntelaar kon nauwelijks een bijdrage leveren om dat te voorkomen. De spits raakte al snel geblesseerd aan zijn kuit, waardoor hij enkele weken vanaf de kant moest toekijken. De voormalige grootmacht besloot zijn contract niet te verlengen.

Daarmee pakte de keuze van The Hunter dramatisch uit. Hij besloot in januari Ajax te verlaten voor het onzekere avontuur, ondanks het feit dat hij in Amsterdam een belangrijke rol als supersub vertolkte.

Ajax

gerelateerd