Rusland als derde EK-ploeg getroffen door corona

11 juni 2021 – Naast blessures vormt ook het coronavirus een serieus gevaar tijdens dit EK. Eerder kregen Spanje en Zweden al te maken met besmettingen binnen de selectie en vandaag volgde ook Rusland, dat zaterdag al aan het toernooi begint. Andrey Mostovoy moest na een positieve test op de dag dat het EK begint toch nog afhaken. 

Rusland als derde EK-ploeg getroffen door corona

Dat maakte de Russische bond zelf bekend. De 23-jarige linksbuiten van Zenit Sint-Petersburg was geen basisspeler in de Russische ploeg, maar werd sinds zijn debuut in oktober 2020 in vrijwel iedere wedstrijd als invaller ingezet. Rusland heeft Roman Evgenjev, een 22-jarige centrumverdediger van Dinamo Moskou, opgeroepen als vervanger.

Mostovoy is de vijfde EK-speler bij wie tot nu toe het coronavirus is vastgesteld. Eerder werd bij Spanje Sergio Busquets al in quarantaine geplaatst, waarna ook Diego Llorente positief testte. Beide spelers lijken echter wél in actie te gaan komen. Zweden, Spanjes tegenstander in de openingswedstrijd, moet het vooralsnog stellen zonder Juventus-spits Dejan Kulusevski en Malmö-middenvelder Mattias Svanberrg, die ook allebei kampen met het virus. 

Rusland begint zaterdagavond (21:00 uur) aan het toernooi. In de openingswedstrijd is het de tegenstander van België, een van de favorieten van het toernooi. Denemarken en Finland maken poule B compleet. 

Oranje

gerelateerd