'Ajax concurreert met Villa om Argentijn Julián Álvarez'

22 juni 2021 – Julián Álvarez is verschenen op het wensenlijstje van Ajax. De talentvolle aanvaller staat momenteel tot medio 2022 onder contract bij River Plate, maar lijkt een transfer naar Europa wel te zien zitten. Ook Aston Villa, Juventus, Valencia en Real Sociedad zouden de situatie van de Argentijn goed in de gaten houden.

'Ajax concurreert met Villa om Argentijn Julián Álvarez'

Volgens het Argentijnse medium Olé zouden vooral Ajax en Aston Villa serieuze interesse hebben. De zaakwaarnemer van Álvarez zou inmiddels een bezoekje aan Europa hebben gepland om te gaan praten met beide clubs. In Amsterdam moet technisch manager Marc Overmars naar verluidt proberen om Álvarez naar Nederland te lokken en zo uit handen van de Engelsen te houden.

Villa zou namelijk een bedrag van liefst 17.5 miljoen over hebben voor Álvarez, die in Argentinië wordt geloofd om zijn vele assist. Een voordeel voor Ajax kan echter zijn dat de rechtsbuiten momenteel met de nationale ploeg actief is op de Copa América. Daar zijn Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez ook van de partij.

Tot nu toe was Ajax op de transfermarkt alleen actief op het gebied van doelmannen. Remko Pasveer kwam transfervrij over van Vitesse, terwijl Jay Gorter voor een miljoen euro wordt overgenomen van Go Ahead Eagles. Op de positie van rechtsbuiten hebben de Amsterdammers de Braziliaanse vrienden David Neres en Antony onder contract staan.

Ajax

gerelateerd