'Real werkt aan strategie om Mbappé binnen te halen'

24 juni 2021 – Real Madrid maakt serieus werk van de komst van Kylian Mbappé. Het toptalent moet deze zomer nog worden binnengehaald en om dat te bewerkstelligen wordt aan een specifieke strategie gewerkt. De Koninklijke is al langer geïnteresseerd in de Fransman, maar wil deze zomer eindelijk tot een akkoord komen.

'Real werkt aan strategie om Mbappé binnen te halen'

Dat schreef het Spaanse Marca donderdagavond. Nadat er vorige zomer geen enkele aankoop werd gedaan door de Madrilenen, móét er nu een grote naam worden binnengehaald. Ook Erling Haaland staat op het lijstje, al heeft de club vooralsnog een sterke voorkeur voor Mbappé. 

De genoemde strategie houdt onder meer in dat Real het rustig aan zal moeten doen. Mbappé heeft laten weten geen uitspraak te doen of beslissing te nemen over zijn toekomst zolang hij nog met Frankrijk op het EK is. Daarom is ook de club bereid om te wachten en wordt verwacht dat Mbappé zijn huidige contract bij Paris Saint-Germain (dat in 2022 afloopt) niet verlengt. 

Zolang dat niet gebeurt, hoopt Real dat de leiding van Paris Saint-Germain bereid is met de club om tafel te gaan. De verwachting is dat de transfersom meer dan honderd miljoen euro zal bedragen en dus moeten eerst enkele spelers worden verkocht. Luka Jovic, Dani Cabellos en Brahim Diaz mogen daarom vertrekken. Tot een akkoord rond Mbappé zal het echter dus pas na de finale van het EK (11 juli) komen. 

LaLiga

gerelateerd