'Van Gaal staat niet onwelwillend tegenover klus als bondscoach'

30 juni 2021, 10:56

Louis van Gaal heeft een terugkeer als bondscoach van het Nederlands elftal niet direct uitgesloten. Volgens De Volkskrant staat de 69-jarige Van Gaal niet onwelwillend tegenover een derde termijn als hoofdtrainer van de nationale voetbalploeg. Ook andere trainers staan open voor de klus om het Nederlands elftal naar het WK in 2022 te loodsen.

Volgens de krant is het bellen naar Van Gaal altijd een optie. Ook voor de aanstelling van Frank de Boer zag Van Gaal een terugkeer in het trainersgilde zitten, maar de bond koos uiteindelijk voor De Boer. Van Gaal is sinds 2016 gepensioneerd als trainer na zijn ontslag bij Manchester United. Daarvoor kende hij zeer succesvolle jaren als coach van onder meer Ajax, FC Barcelona en Oranje. Hij stond bij zijn land tussen 2000 en 2002 en 2012 en 2014 aan het roer. 

De Volkskrant weet ook dat Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst openstaan voor de fraaiste baan in de Nederlandse trainerswereld. Aan de capaciteiten van die twee opties wordt echter getwijfeld, omdat zij nog relatief weinig ervaring hebben en nauwelijks succes hebben gehad op vreemde bodem. Henk ten Cate heeft dat wél, maar staat nog onder contract in Saudi-Arabië.

Frank de Boer kreeg dinsdagmiddag zijn verwachte ontslag na het echec op het EK met Oranje. Tsjechië was in de achtste finale uiteindelijk met 0-2 te sterk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen