Ultee vindt Van Gaal 'ideale optie', ook Ten Hag en Bosz mogelijk

30 juni 2021 – Als het aan Sjors Ultee ligt, wordt Louis van Gaal binnenkort aangesteld als vervanger van de ontslagen Frank de Boer bij het Nederlands elftal. De 69-jarige oefenmeester is weliswaar gepensioneerd, maar zou niet onwelwillend tegenover een terugkeer staan aan het roer van Oranje. Ultee heeft ook andere opties in zijn hoofd.

Ultee vindt Van Gaal 'ideale optie', ook Ten Hag en Bosz mogelijk

Maar de voorkeur van de Fortuna-coach gaat uit naar Van Gaal. "Voor mij is hij de allerbeste trainer van Nederland", zegt Ultee in VI Live. "Los van wat hij zelf wil, moet je als bond in mijn ogen altijd gaan voor de beste coach die je kan krijgen. Ik vind hem persoonlijk de ideale optie. Maar of het haalbaar en realistisch is, durf ik niet te zeggen."

Ook zijn twee andere opties lijken nauwelijks mogelijk. "Peter Bosz is een goede kandidaat en Erik ten Hag heeft het in Nederland bewezen. Het grootste probleem is echter dat als je een goede trainer bent, clubs je ook willen hebben." Bosz zette onlangs zijn krabbel onder een tweejarige verbintenis bij Olympique Lyon, terwijl Ten Hag zijn contract bij Ajax heeft verlengd.

Frank de Boer werd ontslagen na het desastreus verlopen EK met Oranje. De bondscoach strandde met zijn ploeg in de achtste finale tegen Tsjechië, dat met 0-2 te sterk was.

Oranje

gerelateerd