'Klaar is Kees': VVV-Venlo rondt pikante transfer af

6 juli 2021 – Kees de Boer vervolgt zijn loopbaan bij VVV-Venlo. De 21-jarige middenvelder komt over van ADO Den Haag en heeft zich voor twee seizoenen met een optie voor een jaar verbonden aan Venlose club. Een pikante transfer, daar De Boer er ook voor had kunnen kiezen om bij ADO te blijven.

'Klaar is Kees': VVV-Venlo rondt pikante transfer af

De Boer liet ADO kortgeleden weten gebruik te maken van een clausule in zijn contract, waardoor hij na de degradatie uit de Eredivisie zijn verbintenis die doorliep tot medio 2022 kon ontbinden. De middenvelder degradeert mee naar de Eerste Divisie, maar zal volgend seizoen geen groen-geel shirt om de schouders dragen.

"VVV benaderde me via Stan Valckx. Vervolgens heb ik ook met Jos Luhukay gesproken. Zij hadden een interessant verhaal, waarin met name naar voren kwam dat de aanvallende speelstijl, gecombineerd met initiatief en bereidwilligheid van spelers moet gaan leiden tot successen. Dat spreekt me erg aan", legt De Boer uit hoe de transfer tot stand is gekomen.

De Boer werd opgeleid door FC Volendam en Ajax en vertrok op jonge leeftijd naar Swansea City, waar een doorbraak uitbleef. "Kees is een getalenteerde middenvelder die de jeugdopleiding van Ajax heeft doorlopen en daarna op zijn jonge leeftijd al de nodige ervaring heeft opgedaan bij Swansea. Bovendien is Kees een oer-Hollandse jongeman, die strijdlust en dynamiek in zijn spel legt en daarmee perfect in onze spelersgroep past", reageert technisch manager Stan Valckx.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd