Southgate haalt Duitse woede op zijn hals met oorlogsvergelijking

11 juli 2021, 14:15

Gareth Southgate heeft flink wat woede bij Duitsland gewekt. In een interview met de Engelse krant Daily Telegraph blikte de succescoach vooruit op de aanstaande EK-finale tegen Italië, maar ook terug op de route richting de eindstrijd. Southgate vergeleek de overwinning van de Engelsen in de achtste finale op Duitsland met de Tweede Wereldoorlog.

"Er is al eens geprobeerd om ons land binnen te dringen", doelde Southgate op een gebeurtenis in 1940. Destijds probeerden de nazi's Engeland over te nemen, maar het Britse leger sloeg die aanval met succes af.  De gedachten van de coach gingen tijdens de ontmoeting terug naar dat jaar. "We hadden destijds de moed om het af te stoppen en de sfeer in het stadion had denk ik daarmee te maken. Natuurlijk heb ik daar niets over tegen mijn spelers gezegd, maar zij zullen het ook zo hebben ervaren."

Het Duitse BILD is verbijsterd door de uitspraken van Southgate. "Waar is het misgegaan met hem? Het is echt heel opmerkelijk dat hij dit zegt. Hoe kun je een voetbalwedstrijd nu vergelijken met de oorlog?", vraagt de krant zich hardop af.

Engeland versloeg Duitsland met 2-0, dankzij treffers van Raheem Sterling en Harry Kane. Tegen Italië moet de laatste horde worden genomen in strijd om de eerste Europese titel ooit. De laatste hoofdprijs dateert van 1966: toen werd het WK gewonnen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen