Van Ginkel over aanvoerderschap; PSV rekent op transfer Bruma

14 juli 2021, 23:19

Marco van Ginkel lijkt klaar om een belangrijke rol te gaan spelen voor PSV komend seizoen. In de oefenwedstrijd tegen PAOK had hij de aanvoerdersband al om zijn arm en het is niet uitgesloten dat dat ook zijn rol gaat worden. "Geen idee, we zien het wel", lachte Van Ginkel zelf toen hij naar het eventuele aanvoerderschap gevraagd werd.

Wel kon Van Ginkel begrijpen dat hij als een van de leiders van zijn team gezien wordt. "Ik neem bepaalde ervaring mee", reageerde hij op de persconferentie. "Bij deze club, maar ook gewoon in mijn carrière. Er zijn bepaalde spelers die de eigenschappen hebben om het team te leiden, en daar ben ik er één van. Niet per se om aanvoerder te zijn, maar ook om met het team en met de jonge jongens bezig te zijn, om wat te creëren en iets te kunnen bereiken. Als iedereen dat wil, dan kunnen we dat ook."

Dat Van Ginkel tegen PAOK voor het eerst weer voor (20.000) supporters mocht spelen, was een bijzondere ervaring voor de middenvelder. "Het was leuk. Het was al erg lang geleden. Vooral in het begin kreeg ik toch wel weer een beetje kippenvel. Ik voelde me echt weer voetballer. Dat heb ik wel gemist."

Lees ook: PSV wint nipt tijdens laatste test voor Galatasaray-tweeluik

Bruma

Aanvaller Bruma ontbrak in de selectie voor de wedstrijd tegen PAOK. PSV hoopt hem snel te verkopen aan Besiktas en wilde daarom geen risico lopen op een eventuele blessure, legde Voetbal International uit. Een officieel bod op de Portugees is er nog niet, maar club en speler zouden onderling wel al dicht bij een akkoord zijn. Verwacht wordt dat de transfer er wel zal komen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen