Officieel: Vitesse huurt 'groot talent' van Stade Rennes

22 juli 2021 – Yann Gboho (20) moet de selectie van Vitesse voorzien van creatieve impulsen. De Fransman wordt zonder optie tot koop gehuurd van Stade Rennes, zo maken de Arnhemmers wereldkundig. Vitesse wil de jeugdinternational gebruiken als aanvallende middnevelder. "We zijn zeer verheugd met dit grote talent en bedanken Stade Rennes voor het mogelijk maken van zijn komst", reageert technisch directeur Johannes Spors.

Officieel: Vitesse huurt 'groot talent' van Stade Rennes

Gboho had bij Stade Rennes weinig perspectief op speeltijd, helemaal na de komst van voormalig Ajax-doelwit Kamaldeen Sulemana. Tot dusver speelde hij 32 duels voor Stade Rennes. Daarin scoorde Gboho twee keer en bereidde hij drie doelpunten voor. Afgelopen seizoen deed de speler ook ervaring op in de Champions League.

Als speler van Stade Rennes speelde Gboho zijn wedstrijden als flankspeler. In Arnhem beschouwen ze hem als aanvallende middenvelder. Spors: "Yann is een aanvallende middenvelder, die over de creativiteit beschikt om een goede eindpass te verzorgen en ook de stootkracht heeft om zelf gevaarlijk te worden in het zestienmetergebied. Hij is een dynamische en creatieve speler, met snelheid en een goede individuele actie. Deze wapens maken hem een sterke nummer tien, maar hij komt ook tot zijn recht op meerdere posities in de aanval.

Vitesse versterkte zich eerder al met Daan Reiziger, Toni Domgjoni, Julian Von Moos, Romaric Yapi, Nikolai Baden Frederiksen en Markus Schubert.

Ligue 1

gerelateerd