'sc Heerenveen zoekt spits en heeft Veerman-opvolger op het oog'

17 augustus 2021 – Joey Veerman houdt de gemoederen bezig bij sc Heerenveen. De middenvelder heeft meerdere keren aangegeven dat hij toe is aan een nieuwe stap, maar geïnteresseerde clubs vinden de vraagprijs te hoog. De eredivisionist wil tien miljoen euro hebben. Een transfer kan ook belangrijk zijn voor technisch manager Ferry de Haan met het oog op versterkingen.

'sc Heerenveen zoekt spits en heeft Veerman-opvolger op het oog'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Er gebeurt momenteel niets, het is rustig", vertelt technisch manager Ferry de Haan bij Voetbal International over de felbegeerde middenvelder. "Die rust op de transfermarkt is namelijk duidelijk een trend. Je ziet bij heel veel Nederlandse clubs dat spelers die een stap zouden willen maken, nog niet verkocht zijn. Het kan de komende twee weken natuurlijk nog veranderen, maar wie weet schuift alles ook wel door naar januari."

Mocht Veerman nog wel vertrekken, dan geeft het Heerenveen extra ruimte om ook wat te doen op de transfermarkt. De Haan moet sowieso nog op zoek naar een spits die de concurrentiestrijd aan kan gaan met Henk Veerman. Hij is de enige aanvalsleider in de selectie en gelegenheidsspits Siem de Jong heeft meermaals aangegeven dat hij het liefst op het middenveld speelt. "Het zal waarschijnlijk om een huurtransfer gaan", doelt de beleidsbepaler op de komst van een nieuwe spits. De club volgt daarnaast FC Den Bosch-middenvelder Ringo Meerveld 'met buitengewone interesse'. Hij kan gehaald worden als de Volendammer verkast.

De Friezen zagen in de voorbereiding sterkhouder Pawel Bochniewicz wegvallen met een gescheurde kruisband, maar een vervanger gaat er niet komen. Het geld dat er is, wordt ingezet voor een nieuwe aanvaller. "We denken dat we zijn wegvallen intern kunnen opvangen. We zijn momenteel niet actief op zoek naar een nieuwe centrale verdediger", besluit De Haan. Tenzij Veerman wel verkocht wordt. Dan is er wellicht een stuk meer mogelijk in Het Friese Haagje. 

Eredivisie

gerelateerd