Brobbey ziet concurrent voor spitspositie vertrekken naar Spanje

25 augustus 2021, 20:12

RB Leipzig neemt tijdelijk afscheid van Alexander Sørloth. De Duitse club meldt woensdagavond via de officiële kanalen dat de Noorse spits voor één seizoen wordt verhuurd aan Real Sociedad. Voor Brian Brobbey betekent het vertrek van Sørloth een concurrent minder.

Leipzig nam Sørloth een jaar geleden voor 22 miljoen euro over van Crystal Palace. In zijn debuutseizoen wist de bij FC Groningen geflopte spits de hoge verwachtingen niet waar te maken. Sørloth kwam 29 keer in actie in de Bundesliga (dertien basisplaatsen, zestien invalbeurten) en was daarin goed voor vijf doelpunten.

Met André Silva haalde Leipzig deze zomer een geduchte concurrent voor Sørloth naar de Oost-Duitse stad. Bovendien strikte de vice-kampioen Brian Brobbey, die transfervrij overkwam van Ajax. Bij Real Sociedad hoopt Sørloth zijn 'Trabzonspor-vorm' terug te vinden. Namens de Turkse club scoorde hij in het seizoen 2019/20 liefst 33 keer in 49 wedstrijden.

Brobbey maakt door het vertrek van Sørloth iets meer kans op speeltijd. De jonge Nederlandse aanvaller maakte in de eerste speelronde van de Bundesliga zijn competitiedebuut voor Leipzig. Afgelopen vrijdag tegen VfB Stuttgart (4-0) bleef de voormalig Ajacied negentig minuten op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen