Louis van Gaal over 'uniek team', captain en de tranen in zijn ogen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

31 augustus 2021 – Louis van Gaal heeft zijn ploeg klaargestoomd voor het cruciale duel met Noorwegen. In strijd om WK-kwalificatie moet van de Noren worden gewonnen om een plek op het toernooi te verdienen. Hij benoemde Virgil van Dijk als zijn aanvoerder, terwijl Georginio Wijnaldum en Daley Blind de nummers twee en drie zijn.

Louis van Gaal over 'uniek team', captain en de tranen in zijn ogen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van Gaal, die nog niets wilde vertellen over zijn nieuwe doelman bij Oranje, heeft direct met zijn ploeg om de tafel gezeten. "Daarbij heb ik gesproken over teamwork", vertelde hij op een persconferentie. "Ik ben van mening dat het beste team altijd wint en niet het elftal met de meeste individuele kwaliteiten. Die spirit heb ik proberen op te roepen door mijn visie en mijn regime te verkondigen."

Van Gaal gaat veel met zijn spelers overleggen. "Zij willen zelf iets inbrengen over hoe ze willen spelen. Daar sta ik voor open als trainer, zoals ik daar altijd voor open heb gestaan. Ik heb gesprekken gevoerd over hun visie op het spel, maar ook op karakters. Door duidelijkheid te geven weten we nu beter hoe we met elkaar bepaalde zaken moeten aanpakken."

De bondscoach treft een enthousiaste groep. "Ik denk niet dat ik veel groepen heb meegemaakt die zo zijn, maar dat zegt natuurlijk nog niets over  de technisch/tactische uitvoering. Dat zullen we de komende wedstrijden moeten gaan zien hoe dat gaat. Ik heb ook een video getoond, waar ik tranen van in mijn ogen kreeg. Ik had beelden van de Olympische Spelen, maar ook van de revalidatie van Virgil van Dijk en Memphis Depay."

Het Nederlands elftal hervat woensdagavond de jacht op een ticket voor het WK. Daarvoor moet worden afgerekend met het Noorwegen van superspits Erling Haaland. Daarna wachten ook nog ontmoetingen met Montenegro en Turkije. Oranje bezet momenteel met zes punten de gedeelde tweede plek in de poule. Met zeven punten is Turkije koploper.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd