Van Gaal 'geaccepteerd' door Oranje: "Ondanks mijn regeltjes"

7 september 2021, 23:18

Louis van Gaal (70) heeft complimenten uitgedeeld aan het adres van het Nederlands elftal. De bondscoach van Oranje had een brede glimlach op zijn gezicht na de royale zege op Turkije (6-1). "De jongens hebben mij geaccepteerd. Met al mijn regeltjes", zei de bondscoach desgevraagd over de samenwerking met zijn selectie.

Tegenover de NOS ging hij in op de overwinning en het gevoel in de groep. "Dat heb ik tegen Noorwegen al gezegd: maar dit is een fantastische groep en dat kan ik nu weer zeggen. Ik heb afgelopen week mijn visie op ze geprojecteerd. Toen ik instapte, was het best een grote gok. Want als ze mij niet accepteren, wordt het heel moeilijk", wist de coach, die voelde dat de spelers hem wel hebben geaccepteerd, ondanks al zijn regeltjes. "Als er een goed plan ligt, dan willen de spelers dat plan goed uitvoeren met elkaar. Ik had voor 6-1 getekend voor de wedstrijd."

En dat was mede doordat het plan zo goed uitgevoerd werd. "We hebben de totale pressie gespeeld. De jongens hebben het negentig minuten volgehouden, dat is niet normaal. Dat is hoge school", vond Van Gaal, die ook vindt dat er nog genoeg ruimte is voor verbetering. "We gaan nu automatismen krijgen. Om die reden heb ik ook gewisseld, zodat de spelers op de reservebank het ook kunnen toepassen. En die doen dat gewoon. Teun Koopmeiners met een heerlijke pass door het midden. Dat is ook goud." Alleen over de laatste minuut was de coach niet tevreden. "En in balbezit waren we te onzorgvuldig. We speelden nog te veel het eerste stationnetje in. Die moeten we vaker overslaan."

Lees ookVan Gaal 'geaccepteerd' door Oranje: "Ondanks mijn regeltjes"

Net als Memphis toonde Van Gaal zich zelfkritisch. "Dat hoort bij om ons grote doel te bereiken. Dat is het WK", waarna de bondscoach zich even verrekende en zei dat Oranje twee punten voorstaat op de achtervolgers. Noorwegen staat momenteel echter nog op gelijke hoogte, alleen op doelsaldo flink achter. "We hebben alles in eigen hand en dat is knap. We hadden een lastige uitwedstrijd tegen Noorwegen om mee te beginnen." Al met al was het een goede, maar intensieve week voor de ervaren trainer. "Niet alleen voor de spelers, maar ook voor de coach is drie wedstrijden in een week vermoeiend. Je gaat met iedereen heel veel gesprekken aan en dat zijn intensieve gesprekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen