FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
0 – 0
PSV

Wedstrijd tussen Nice en Marseille moet worden overgespeeld

8 september 2021 – De gestaakte wedstrijd tussen OGC Nice en Olympique Marseille moet worden overgespeeld op neutraal terrein en achter gesloten deuren, zo heeft de tuchtcommissie van de organisator van de Franse voetbalcompetitie (LFP) besloten. Nice moet twee punten inleveren (waarvan één voorwaardelijk) en bovendien drie wedstrijden de tribunes gesloten houden.

Wedstrijd tussen Nice en Marseille moet worden overgespeeld

De derby tussen Nice en Marseille liep vorige maand helemaal uit de hand. De vlam sloeg in de pan toen Dimitri Payet een flesje waarmee hij was bekogeld, teruggooide naar de tribune. De harde kern van Nice reageerde woest en tientallen supporters stormden het veld op. Het leidde tot een chaotische situatie met meerdere opstootjes, waarbij fans, spelers en staf van beide teams betrokken raakten. De wedstrijd werd gestaakt en op verzoek van Olympique Marseille niet hervat. Op het moment dat het spel werd stilgelegd, was er 75 minuten gespeeld en leidde Nice met 1-0 door een doelpunt van Kasper Dolberg.

Álvaro González en Dimitri Payet van Marseille zijn voor hun aandeel in de tumult geschorst. Zij moeten respectievelijk twee en één wedstrijden toekijken. Naast de spelers is ook fysiotherapeut Pablo Fernández bestraft door de tuchtcommissie van de LFP. Hij sloeg een supporter van Nice en is tot het einde van het seizoen geschorst.

Ligue 1

gerelateerd