Lang genegeerd door Van Gaal: "Alsof niemand hem wíl zien"

12 september 2021 – Noa Lang is sinds zijn overgang van Ajax naar Club Brugge wekelijks uitblinker in België. Dit seizoen staat hij na zeven wedstrijden alweer op drie doelpunten en vier assists. Ondanks zijn goede prestaties, werd hij niet opgeroepen door Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. Ruud Gullit vraagt zich hardop af waarom bondscoaches hem steevast negeren.

Lang genegeerd door Van Gaal: "Alsof niemand hem wíl zien"

Van Gaal gaf zelf eerder al aan dat Nederland niet erg ruim zit in de buitenspelers. Gullit geeft in het praatprogramma Rondo dan ook aan dat hij zich verbaast over het feit dat Lang niet wordt opgeroepen. "Kijk naar hem, waarom kijkt er niemand naar hem? Het lijkt wel alsof niemand het wíl zien, want hij laat het bijna elke week wel zien."

"Het is ongelofelijk. Rond het Nederlands elftal hoor ik vrijwel nooit iemand over hem praten en ik weet niet waarom. Ik ben daar wel heel erg nieuwsgierig naar." Marco van Basten zit ook aan tafel en suggereert dat het wellicht komt door de mentaliteit van Lang. "De moeilijkste jongens waren meestal goed. Ik was zelf ook heel lastig. Hij zit er echt vlakbij", aldus Gullit.

Lees ook: Blakend van zelfvertrouwen gelooft Lang in stunt tegen PSG

Niet alleen dit seizoen is Lang enorm in vorm, maar ook vorig seizoen maakte hij al veel indruk. In 37 wedstrijden was hij namelijk goed voor 17 doelpunten. Samen met Ruud Vormer en Bas Dost vormde hij de kern van het elftal. Dost moet zich inmiddels tevreden stellen met een plek op de reservebank, maar Lang gaat vrolijk door met waar hij mee bezig was: presteren.

Oranje

gerelateerd