Solskjaer komt belofte na: Van de Beek krijgt basisplaats in CL

14 september 2021 – Het wachten wordt beloond voor Donny van de Beek. De middenvelder van Manchester United mag in het Champions League-duel met Young Boys in de basis beginnen van manager Ole Gunnar Solskjaer. Hij mag beginnen als controleur op het middenveld.

Solskjaer komt belofte na: Van de Beek krijgt basisplaats in CL

De oud-Ajacied maakte een jaar geleden de transfer van Ajax naar de Engelse grootmacht. In zijn eerste seizoen moest hij vooral genoegen nemen met een plek op de bank. Dat wilde de middenvelder niet nog een seizoen. Hij zette dan ook in op een tijdelijk vertrek, maar Solskjaer hield hem tegen. "De trainer en de club waren duidelijk: ik moest blijven. De coach was erg positief over me en heeft me letterlijk gezegd dat hij me nodig heeft. Hij belde me op om te vragen of ik wilde blijven", vertelde Van de Beek in de podcast FIVE.

De oefenmeester maakt dus zijn woorden waar. De Nederlander mag zich in een defensief blok laten zien naast de Braziliaanse Fred. Daarvoor staat het trio Paul Pogba, Bruno Fernandes en Jadon Sancho. In de punt van de aanval mag de teruggekeerde Cristiano Ronaldo zijn kunsten laten zien op het hoogste niveau. De basisplaats van Van de Beek is enigszins opvallend, aangezien hij tegen Newcastle United pas zijn eerste minuten maakte van het seizoen. Hij mocht zes minuten voor tijd invallen.

UEFA Champions League

gerelateerd