Keuzestress voor Van Gaal: dit is zijn voorselectie

1 oktober 2021 – Bondscoach Louis van Gaal maakt vrijdagmiddag zijn definitieve bekend. Mark Flekken mag zich binnenkort misschien melden bij het Nederlands elftal. De doelman van SC Freiburg is door Van Gaal opgenomen in de voorlopige selectie voor de wedstrijd tegen Letland en Gibraltar. Ook Noa Lang en Luuk de Jong staan op de lijst van de oefenmeester. Dit is de volledige voorselectie van Oranje.

Keuzestress voor Van Gaal: dit is zijn voorselectie

De 28-jarige Flekken werd op de vorige persconferentie al genoemd door Van Gaal. De bondscoach kondigde ook meteen dat er mensen gingen kijken naar de verrichtingen van de Limburger. Flekken speelde in de jeugd van Roda JC Kerkrade, maar is inmiddels al jaren actief in Duitsland. Na avonturen bij Alemannia Aachen, Greuther Fürth en MSV Duisburg speelt hij momenteel bij Freiburg.

Ook Lang mag na zijn uitstekende prestaties bij Club Brugge hopen op Oranje. De aanvaller kwam tot nu toe enkel nog uit bij Jong Oranje, maar zit nu bij de voorselectie van het 'grote' Oranje. Luuk de Jong ontbrak de afgelopen wedstrijden bij de selectie en is nu teruggekeerd. Hij maakte onlangs de overstap van Sevilla naar FC Barcelona, waar hij afgelopen dinsdag zijn debuut maakte.

Verder zijn er vooral bekende namen opgenomen in de voorselectie. Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Devyne Rensch maakten hun debuut onder Van Gaal en zitter er opnieuw bij. Datzelfde geldt voor Guus Til, die zich bij Feyenoord weer op de kaart heeft gezet. Oranje speelt over ruim drie weken tegen Letland (uit) en Gibraltar (thuis). De manschappen van Van Gaal staan eerste in de poule en hebben het WK in zicht.

Oranje

gerelateerd