Louis van Gaal weigert uitnodiging van de FIFA

19 oktober 2021, 17:19

Louis van Gaal heeft een uitnodiging van de FIFA naast zich neergelegd. De wereldvoetbalbond nodigde deze week alle bondscoaches uit voor een gesprek over de mogelijk herziene voetbalkalender vanaf 2024, waarin onder meer de tweejaarlijkse organisatie van het WK aan bod zou komen. Van Gaal is echter niet aanwezig.

Dat bevestigt een woordvoerder aan het Algemeen Dagblad. "Wij laten de uitnodiging aan ons voorbij gaan", doelde de woordvoerder op de videovergadering die dinsdag en donderdag zou worden gehouden. "De KNVB vindt dat eerst de nationale bonden goed moeten worden ingelicht over deze ideeën." Daarmee volgt de bond het voorbeeld van de Duitse bondscoach Hansi Flick, eveneens afwezig.

Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA, is van plan om een WK om de twee jaar te opperen. Dat stuit bij veel mensen uit de voetballerij tegen de borst. De voetbalkalender is al bomvol en zorgt voor veel overbelasting bij de spelers. De organisatie van een extra wereldkampioenschap is volgens critici een ordinaire manier om meer geld te verdienen.

Tijdens de vergadering, waarvoor dus alle bondscoaches van de wereld zijn uitgenodigd, worden diverse thema's behandeld. Zo komt naast de fitheid van spelers ook de opzet van de interlandperiode aan bod.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen