Wijnaldum ziet overeenkomst met Messi: "Hij is net aangekomen"

2 november 2021, 20:55

Georginio Wijnaldum heeft zijn beste vorm nog niet laten zien bij Paris Saint-Germain. Waar hij bij Liverpool onomstreden was op het middenveld, moet hij zich bij de Franse ploeg nog bewijzen. De international van Nederland moet nog wennen, erkent hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met RB Leipzig.

"Het is een beetje zoals mijn eerste seizoen bij Liverpool, je moet eraan wennen om met elkaar te spelen. Ik moet mijn teamgenoten nog beter leren kennen. Er is niet één speler met wie ik eerder heb gespeeld. We werken er hard aan om elkaar te leren kennen en te wennen aan het samenspelen. Ik kom uit een team waar we elkaar allemaal kenden en waar ik vijf jaar speelde", doelt hij op zijn periode bij Liverpool.

Lees ook: 'Zuid-Amerikanen hinderen integratie Wijnaldum bij PSG'

Sinds hij transfervrij de overstap maakte naar de Franse hoofdstad heeft hij in elf van de twaalf wedstrijden minuten gemaakt, al is dat de laatste weken vooral als invaller. In de Champions League begon hij alleen tegen Club Brugge in de basis. Nu lijkt hij tegen de Duitse club wel in de basis te starten. Dat heeft mede met de blessures van Marco Veratti en Leandro Paredes te maken.

Ook Lionel Messi ontbreekt. Hij heeft het ook moeilijk, weet Wijnaldum. "Voor Leo is het net zoals voor mij: hij is net aangekomen en moet zich nog aanpassen aan het team. Als je een speler als Messi hebt, ben je automatisch sterker. Hopelijk is het verschil zonder hem niet te groot", aldus de middenvelder, die weet dat de ploeg sowieso beter kan dan het tot dusver heeft laten zien. "Ik denk dat het makkelijker zal gaan als we vaker met elkaar samen gaan spelen."

Lees ook: Zware onvoldoende voor Messi: 'Hij was gewoon slecht'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen