Van der Vaart keihard: "Hadden geen klote aan hem"

14 november 2021, 09:03   Bijgewerkt: 14 november 2021, 09:09

Rafael van der Vaart is na het 2-2 gelijkspel van Nederland kritisch op de wissels van Louis van Gaal. De ploeg gaf een marge van twee doelpunten in de laatste tien minuten weg. Extra pijnlijk, aangezien Oranje zich kon verzekeren van een WK-ticket bij een overwinning.

"De wissels pakten helemaal verkeerd uit. Teun Koopmeiners heeft de ballen over de zijlijn geschoten… We hadden gewoon helemaal geen klote aan hem. Het was gewoon slecht en dan liet hij zijn man ook nog lopen bij die goal", doelt de analist bij de NOS op de eerste treffer van Montenegro, waardoor het geloof weer terugkwam bij de thuisploeg en Oranje nog moeizamer ging voetballen.

Lees ook: Gaat Nederland naar het WK? Dit zijn de verschillende scenario's

Naast Koopmeiners kwamen Noa Lang en Ryan Gravenberch binnen de lijnen. Op dat moment was de marge twee voor Oranje, waardoor Van Gaal spelers kon sparen. Zo gingen Wijnaldum, Frenkie de Jong en Arnaut Danjuma naar de kant. "De wissels waren gewoon heel ongelukkig", stelt Van der Vaart nogmaals. "Dan staan eigenlijk de verkeerde spelers op het veld. De intentie om de derde te maken was er niet eens."

Pierre van Hooijdonk vond het pijnlijke puntverlies niet alleen de schuld van de wisselspelers. Hij zag Oranje negentig minuten lang dramatisch voetballen in stadion Pod Goricom. "Als je zo slecht speelt en je zo makkelijk aan je goals komt, dan mag er geen sprake zijn van arrogantie op het veld. Ik heb veertig hakjes gezien. Dan mis ik de hiërarchie, iemand die dat corrigeert. Dan moet iemand tegen Memphis zeggen: 'Doe dat nu even niet'."

Lees ook: Oranje op rapport: wisselende beoordelingen na wanprestatie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen