Van Gaal: "Lichamelijk is het niet goed, maar het brein werkt nog"

15 november 2021 – In een vrij ongebruikelijke setting stond Louis van Gaal maandagmiddag de pers te woord in aanloop naar de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Niet in levenden lijven, maar via een video-verbinding beantwoordde de bondscoach de vragen van de media. Van Gaal verscheen vanwege zijn heupprobleem niet in de persruimte.

Van Gaal: "Lichamelijk is het niet goed, maar het brein werkt nog"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Van Gaal was zondag na een training op zijn heup gevallen, waardoor hij nu niet meer kan lopen. "Lichamelijk is het niet goed, maar het brein werkt nog steeds. Of ik veel pijn heb? Ja, daarom zit ik een rolstoel en zat ik bij de training in een buggy. Het is de trochantor minor, dat is een bot, daar zit een breukje in. En de iliopsoas die hecht eraan, dat is een stabilisator. Ik hoop dat je het allemaal kunt volgen...", sprak de bondscoach, waarna een gelach in de persruimte klonk. "Ik heb ieder botje uit mijn hoofd moeten leren kennen bij de academie van lichamelijke opvoeding. Dat komt goed van pas nu."

Ondanks de kwetsuur is Van Gaal in staat om Oranje dinsdagavond te leiden. "Ik kan alles doen, want mijn brein werkt. Er zijn middelen die ter beschikking worden gesteld. Een buggy, een rolstoel, enzovoort. Het ziet er niet uit natuurlijk, dat begrijp ik ook wel. Maar volgens mij is coaching verbaal en doe je dat met het brein. Ik heb alles gedaan wat ik normaal gesproken ook gedaan zou hebben", vervolgde de bondscoach.

Voor de spelers was het zondagavond goed schrikken. "We zijn hartstikke blij dat hij nog bij ons in het kamp is en dat hij ons nog steeds naar - hopelijk - het WK kan leiden", zei Virgil van Dijk. "Vanochtend hadden we een belangrijke meeting staan en die heeft hij met Danny Blind gewoon gedaan. Op het veld leidt hij ons met het golfkarretje nog steeds. Eigenlijk zijn we gewoon verder gegaan. We vinden het heel jammer en het is heel ongelukkig. Maar het is fysiek en gelukkig niet mentaal. Hij is nog steeds gebrand op het halen van het WK."

Reacties

Oranje

gerelateerd