Real-president Perez deelt sneer uit aan PSG: "Ik blijf vechten"

16 november 2021, 20:16

Florentino Pérez heeft een sneer uitgedeeld aan Paris Saint-Germain. De president van Real Madrid deed er afgelopen zomer alles aan om Kylian Mbappé naar de Spaanse hoofdstad te halen, maar de Fransen gingen daar niet in mee. Zelfs niet toen tweehonderd miljoen werd geboden voor de aanvaller, die volgend seizoen transfervrij kan vertrekken.

De aanvaller werd de gehele zomer gelinkt aan een mogelijke transfer naar La Liga. Mbappé leek wel open te staan voor een transfer, maar zijn club wilde absoluur niet meewerken. Perez snapt er niets van en noemt het 'waanzin' dat de club zo'n hoog bod links liet liggen. "We proberen de beste spelers binnen te halen en zijn ook bereid om te betalen. Maar dan bieden we 200 miljoen euro op een speler en vervolgens verkopen ze hem niet", doelt hij op de Franse club, die in handen is van een Arabische eigenaar. Dat geldt ook voor Manchester City en Newcastle United.

"Ik blijf vechten. Niet omdat ze het geld van buitenaf krijgen, maar omdat het management nog altijd de laatste stem heeft. Er gaat een tijd komen dat de beste dertig clubs van Europa eigendom zijn van landen. Dat is niet volgens de principes van de Europese Unie", stelt de president van de Koninklijke in gesprek met Marca.

Perez is geen fan van de rijke eigenaars uit oliestaten. Hij ziet clubs liever rijk worden door prestaties op het veld. Daarom is hij nog altijd voorstander van een Super League. "In 1955 werd de Europa Cup in het leven geroepen. De situatie was toen hetzelfde als nu. Voetbal moet worden gespeeld volgens de verdiensten en mogelijkheden die je hebt, zo lang je de principes van de competities en fair play blijft volgen. We moeten het op orde brengen en daar ga ik voor strijden", besluit de preses.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen