Ajacieden vallen tegen: "Kijk Neres, dit mag geen probleem zijn"

25 november 2021 – De wisselspelers van Ajax die woensdagavond mochten spelen konden analisten Marciano Vink en Kenneth Perez niet bekoren. Erik ten Hag gaf zes voetballers de kans tegen Besiktas om in de basis te beginnen, waar ze normaliter genoegen moeten nemen met een plek op de bank. Die keuze pakte echter niet geweldig uit. 

Ajacieden vallen tegen: "Kijk Neres, dit mag geen probleem zijn"

"Op Tagliafico na hebben de wissels in de eerste helft niet gebracht wat ze moesten brengen", stelt Vink. Hij is daardoor automatisch kritisch op de veldspelers Davy Klaassen, David Neres, Mohamed Daramy en Perr Schuurs. De analist vindt het geen excuus dat de spelers weinig samenspelen. "Je traint met elkaar, je kent elkaar door en door. Voor Daramy is het nieuw, maar de rest zit er al een tijdje. Kijk Neres, dit mag geen probleem zijn."

Perez zag de reserves eveneens matig spelen. Hij vindt het gebrek aan speeltijd echter wel een goede reden waarom niet iedereen zijn beste kant kon laten zien. "Alle spelers kunnen voetballen, maar als je nooit met elkaar samenspeelt of wekenlang überhaupt niet speelt, wordt het lastig. Je zag ook dat Schuurs bijvoorbeeld kramp kreeg. Het wordt al gauw rommelig als je met zes wisselingen speelt", aldus de analist.

Lees ook: Ajax op Rapport: Haller blinkt uit, onvoldoende voor twee spelers

Van de spelers die zich mochten bewijzen, werd aanvaller Daramy al na één helft gewisseld voor Sébastien Haller, die met twee doelpunten hoogstpersoonlijk voor de driepunter zorgde. Vink zag de Deense buitenspeler een vreemde wedstrijd spelen. "Hij wisselde prima momenten af met vrij onlogische momenten. Hij dribbelde bijvoorbeeld naar de hoek, dan is er al weinig ruimte, en dan wilde hij toch nog buitenom passeren. Dat is onlogisch. Hij maakte gekke keuzes. Hij heeft zeker potentie, maar het komt er nog niet uit.'

Ajax

gerelateerd