Malen scoort: Dortmund verlaat CL met opgeheven hoofd

7 december 2021, 23:03   Bijgewerkt: 7 december 2021, 23:53

Donyell Malen heeft zijn klasse nogmaals bewezen in de Champions League. De aanvaller van Borussia Dortmund scoorde dit seizoen al twee keer in het Miljoenenbal en was dinsdagavond ook weer trefzeker. Het toernooi zit er nu echter op door de derde plaats op de ranglijst in de poule, achter Ajax en Sporting Portugal.

De Nederlandse spits zette zijn ploeg op voorsprong tegen Besiktas, dat voorafgaand aan het duel nul punten had na vijf duels. De teller bleef ook na deze wedstrijd op nul staan, omdat de Duitsers heer en meester waren. Al voor rust moesten de Turken verder met tien man na een rode kaart voor Welinton. Daarmee was alle hoop op een puntje vervlogen.

In de blessuretijd van de eerste helft maakte Marco Reus vanaf de stip de tweede treffer en ook na rust bleef de ploeg uit de Bundesliga naar hartenlust aanvallen. Na tien minuten in de tweede helft zorgde de Duitse aanvaller voor zijn tweede treffer, waarna hij niet veel later naar de kant werd gehaald. Erling Haaland kwam voor hem binnen de lijnen en zorgde met twee treffers voor het slotakkoord van de avond. Daardoor verlaat Dortmund het toernooi met opgeheven hoofd.

Real Madrid - Internazionale 2-0

Waar Donyell Malen in de basis startte bij de Duitsers, mocht Denzel Dumfries starten bij Internazionale. Hij speelde alleen de eerste helft, terwijl Stefan de Vrij de gehele wedstrijd op de bank. Real Madrid bleek een maatje te groot te zijn voor de Italiaanse landskampioen. Toni Kroos zorgde met een afstandsschot voor de vroege openingstreffer, waarna Marco Asensio de wedstrijd helemaal in het slot gooide. Voor die tweede goal werd Inter-middenvelder Nicolò Barella al van het veld gestuurd met een rode kaart.

Shakhtar Donetsk - FC Sheriff Tiraspol 1-1

Bij wedstrijd tussen de ploegen uit Oekraïne en Moldavië stond niets meer op het spel. Sheriff wist voorafgaand aan het duel dat ze naar de Europa League gaan, terwijl de tegenstander al helemaal uitgeschakeld was. Fernando en Boban Nikolov maakten de doelpunten tijdens de remise.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen