D-Day voor Barça en andere clubs: dit staat vanavond op het spel

8 december 2021, 17:08   Bijgewerkt: 8 december 2021, 18:38

De groepsfase van de Champions League telt nog acht wedstrijden. In vier poules valt woensdagavond de beslissing. Ook Ajax zal de wedstrijden met bovengemiddelde interesse volgen, richting de loting van komende maandag. Wat staat er op het spel in de vier poules? FCUpdate.nl zet het voor je op een rij.

Poule E

Het uur van de waarheid voor FC Barcelona en hoofdcoach Xavi is aangebroken. Na een bepaald niet vlekkeloze groepsfase hebben de Catalanen overwintering in de Champions League weliswaar in eigen hand, maar daarvoor dient het wel te winnen van het machtige en nog foutloze Bayern München. Mocht dat niet lukken, heeft nummer drie Benfica aan een zege op het al uitgeschakelde Dynamo Kiev genoeg.

Poule F

In poule F is Manchester United dankzij drie overwinningen en een gelijkspel al zeker van overwintering én de eerste plaats. Alle focus in deze groep kan daarom uit naar Villarreal - Atalanta. De Spanjaarden met Arnaut Danjuma hebben aan een punt genoeg om ook na de jaarwisseling in de Champions League te spelen, terwijl het Atalanta van Marten de Roon, Hans Hateboer en Teun Koopmeiners moet winnen. Als dat niet lukt, moet het zelfs nog vrezen dat het helemaal uitgeschakeld wordt. Young Boys plaatst zich bij een zege bij Manchester United dan namelijk voor de Europa League.

Poule G

De meest vermakelijke poule dit Champions League-seizoen. Met Lille, RB Salzburg, Sevilla en Wolfsburg beschikt poule G niet over een uitgesproken favoriet, waardoor het tot de laatste speeldag nog compleet onduidelijk is wie zich voor de volgende ronde plaatst. Momenteel hebben Lille en Salzburg de beste papieren, maar Wolfsburg en Sevilla plaatsen zich als zij de wedstrijden tegen de nummer één en twee van de poule weten te winnen.

Poule H

Poule H is de enige groep waar geen tickets meer worden verdeeld. Juventus en Chelsea gaan door in de Champions League, Zenit Sint Petersburg speelt in 2022 in de Europa League en Malmö is uitgeschakeld. Wel interessant is de strijd om de eerste plaats in de poule. Met het oog op het onderlinge resultaat heeft Chelsea aan een zege op bezoek in Sint Petersburg genoeg voor die eerste plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen