Xavi kiest op cruciale avond voor een 3-5-2-systeem

8 december 2021, 19:53

De opstelling van FC Barcelona voor het cruciale duel met Bayern München in de groepsfase van de Champions League is bekend. Frenkie de Jong, die afgelopen weekend tegen Real Betis (0-1) rust kreeg, keert terug in de basis. Met Memphis Depay zal om 21.00 uur nog een Nederlander aan de aftrap verschijnen.

Ook Gerard Piqué maakt zijn rentree in het elftal. Hij zal met Ronald Araújo en Clément Lenglet de Catalaanse driemansdefensie vormen. Xavi kiest er namelijk voor om Barcelona in een 3-5-2-systeem te laten spelen. Sergiño Dest en Jordi Alba moeten de flanken bestrijken, terwijl De Jong samen met Sergio Busquets en Gavi het middenveld vormt. Voorin moet Memphis samen met Ousmane Dembélé voor de doelpunten gaan zorgen.

Barcelona moet vanavond in principe winnen van Bayern München, ervan uitgaande dat Benfica geen fout maakt tegen Dinamo Kiev. Laat de Portugese concurrent toch punten liggen, dan is Barça bij ieder resultaat in Zuid-Duitsland geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. De eerste ontmoeting tussen Barcelona en Bayern eindigde in een afgetekende 0-3 zege voor de ploeg van trainer Julian Nagelsmann.

Bayern München is al geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League en heeft de groepswinst ook binnen. De Duitsers treden desalniettemin op oorlogssterkte aan. Barcelona zal met name Robert Lewandowski in de gaten moeten houden. De Poolse spits maakte dit seizoen al negen doelpunten in de Champions League, één minder dan Ajax-spits Sébastien Haller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen