Chelsea potentiële tegenstander van Ajax na krankzinnig slot

8 december 2021, 20:43   Bijgewerkt: 8 december 2021, 20:48

Niet Juventus, maar Chelsea is als groepswinnaar doorgestoten naar de knock-outfase van de Champions League. De Londense club leek op bezoek bij Zenit St. Petersburg te ontsnappen aan puntenverlies, maar kreeg diep in blessuretijd het deksel alsnog op de neus. Ajax kan komende maandag worden gekoppeld aan de Engelse grootmacht. 

Zenit St. Petersburg - Chelsea 3-3

Thomas Tuchel durfde het wel aan. Met liefst acht wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen weekend tegen West Ham United (2-3 verlies) trad Chelsea aan tegen Zenit St. Petersburg. Het gokje leek goed uit te pakken toen de Londenaren al binnen negentig tellen op voorsprong kwamen. Een verlengde hoekschop van Ross Barkley werd op de doellijn binnengetikt door Timo Werner.

Chelsea, dat een ongeïnspireerde indruk maakte, hield de voorsprong ruim een halfuur vast. Toen kopte Claudinho de verdiende 1-1 tegen de touwen. De bal moest een paar minuten later opnieuw uit het doel worden gevist door Kepa Arrizabalaga. Sardar Azmoun ontsnapte aan de aandacht van de Engelse verdediging en zette Zenit op 2-1.

In de wetenschap dat er waarschijnlijk gewonnen moest worden om de groepswinst niet kwijt te raken aan Juventus, schakelde Chelsea in de tweede helft een tandje bij. Dat leverde na een uur de gelijkmaker op. Op aangeven van Werner tikte Romelu Lukaku de 2-2 in het lege doel. Met het inbrengen van Hakim Ziyech en Callum Hudson-Odoi probeerde Tuchel ook de 2-3 te forceren. En met succes, want vijf minuten voor tijd tekende Werner voor het winnende doelpunt. Even leek het erop dat de Duitser buitenspel stond, maar VAR Jochem Kamphuis fluisterde scheidsrechter Serdar Gözübüyük in zijn oortje dat het een geldig doelpunt was.

Daarmee leek wedstrijd gespeeld, maar niets bleek minder waar. Diep in blessuretijd knalde Aleksandr Erokhin de 3-3 binnen namens Zenit, waardoor Chelsea alsnog beteuterd van het veld stapte. Volgende week maandag kan de Londense club bij de loting voor de achtste finale van de Champions League gekoppeld worden aan Ajax. Vorig jaar kwamen de clubs elkaar twee keer tegen in de groepsfase.

Juventus - Malmö FF 1-0

Zelf winnen en hopen dat Chelsea een fout maakt. Met die insteek begon Juventus aan de wedstrijd tegen Malmö. Met Matthijs de Ligt negentig minuten op de bank deed de ploeg van trainer Massimiliano Allegri wat het moest doen tegen de kampioen van Zweden. Met een kopbal zorgde Moise Keane voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het leek er even op dat de 1-0 niet genoeg zou zijn voor de groepswinst, daar Chelsea in de slotfase van het duel met Zenit op voorsprong kwam. Omdat de Russen in blessuretijd terugkwamen tot 3-3, kon er in Turijn feest worden gevierd. Volgende week zal de Italiaanse club bij de loting voor de eerste ronde van de knock-outfase aan een van de nummers twee worden gekoppeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen